. . doar eu si gandurile mele , aici :)

Am un ﯧer !

Wednesday, March 23, 2011

Regizorul Michael Moore l-a atacat pe Barack Obama pentru decizia de a lupta în Libia

Michael MooreCâstigatorul de Oscar si renumitul realizator de documentare Michael Moore nu e deloc de acord cu decizia presedintelui american Barack Obama de a planui un atac în Libia. O coalitie internationala s-a format, iar în aceste zile au loc raiduri si bombardamente asupra oraselor din tara africana Libia. Interventia armata vine împotriva liderului libian Muammar Gaddafi, dar multi lideri internationali se tem ca tara africana va fi transformata într-un nou Irak si atacul e numai pentru a prelua bogatiile naturale, nu spre binele libienilor. “NATO trebuie sa mearga în Libia pentru a arata ca Libia apartine libienilor, si nu pentru a împarti altora resursele subterane si bogatiile tarii”, a spus astazi Recep Tayyip Erdogan, primul ministru din Turcia.

Multi civili au murit în Libia zilele acestea de la începerea atacului international. Barack Obama sustine însa ca interventia americana vrea sa preîntâmpine un dezastru în zona. “Pozitia americana este ca numarul unu libian Muammar Gaddafi trebuie sa plece. Actiunea noastra militara sprijina un mandat international al Consiliului de Securitate care se concentreaza în mod specific pe amenintarea umanitara reprezentata de colonelul Gaddafi pentru poporul sau”, a mai declarat presedintele american Barack Obama.

Michael Moore a scris pe contul sau de Twitter ca premiul pentru pace câstigat de Obama este pus în pericol. “Nu avem nici trupe, nici dolari sa ducem un razboi de luni ori ani pentru a-l învinge pe Muammar Gaddafi. Pot sugera ca în jurul Premiului Nobel pentru Pace al lui Obama sa fie instituita o  zona de evacuare de 50 de mile?”, a scris Moore.

Cineastul s-a împotrivit si când fostul presedinte american, George Bush, a trimis trupe sa lupte în Irak si Afganistan, iar în documentarul sau de Oscar “Bowling for Columbine“, moore exploreaza sursele atractiei americanilor pentru violenta armata.


mai multe detalii pe filme online gratis

No comments:

Post a Comment