. . doar eu si gandurile mele , aici :)

Am un ﯧer !

Friday, March 25, 2011

Elizabeth Taylor a murit

Elizabeth TaylorLegendara actrita Elizabeth Taylor a murit astazi (23 martie) de dimineata din cauza unui infarct, fiind internata de peste doua luni la un spital din Los Angeles pentru a face tratament cardiac. Decesul a fost anuntat de purtatorul de cuvânt al actritei pe postul de televiziune CNN. Vedeta avea 79 de ani.

Sally Morrison, publicist al actritei, a spus ca Elizabeth Taylor a fost înconjurata de copiii sai în momentul mortii. Ea fusese diagnosticata cu probleme cardiace de câtiva ani, inima sa fiind prea slabita sa mai poata pompa suficient sânge, mai ales în extremitatile corpului.

Elizabeth Taylor, câstigatoarea a doua premii Oscar, era considerata una dintre ultimele, daca nu chiar ultima mare stea de cinema creata de vechiul sistem de studiouri de film de la Hollywood. Ea a jucat în 70 de filme, iar ultimele aparitii au fost în productii de televiziune, “These Old Broads” si “God, the Devil and Bob”.

În ultimii ani, de când se retrasese din cariera cinematografica, Taylor era implicata în mai multe cauze umanitare, printre care strângerea de fonduri pentru cercetarea maladiei SIDA. Munca ei umanitara i-a adus un Oscar onorific în 1993. Când si-a acceptat Oscarul onorific pentru munca umanitara, Elizabeth Taylor a spus: “Va îndemn sa va cautati în adâncul fiintei voastre si sa demonstram ca suntem o rasa umanp, sa demonstram ca iubirea noastra cântareste mai greu decât nevoia de a urî, ca ne e mai mare compasiunea decât nevoia de a da vina pe altcineva”. Taylor e celebra pentru rolurile din “Who’s Afraid of Virginia Woolf?” (1966), “Cat on a Hot Tin Roof” (1958), “The Taming of the Shrew” (1967), “Cleopatra” (1963).

Elizabeth Taylor si Oscarul castigat pentru "Butterfield 8"Nascuta în 27 februarie 1932 la Londra, din parinti americani, Elizabeth Rosemond Taylor, e una dintre marile frumuseti ale Hollywoodului, iar Institutul American de Film (AFI) a clasat-o pe locul sapte între Legendele Feminine. Elizabeth Taylor a fost adesea numita Cea Mai Frumoasa Femeie din Lume, iar ochii ei de culoare violet au fascinat generatii de cinefili din lumea întreaga.

Liz Taylor O adevarata zeitate a cinematografiei, ea a îmbinat în personalitatea ei puterea cu vulnerabilitatea, gratia cu voluptatea, tragediile personale cu prieteniile cele mai loiale. Tylor a fost o militanta pentru drepturile homosexualilor la Hollywood înca de pe vremea în care SIDA era un stigmat atât în industria filmului, cât si în rest. Dintre prieteniile ei cele mai solide a fost cea cu mega-starul Michael Jackson pe care l-a aparat în fata tuturor atacurilor mediatice si a acuzatiilor de pedofilie.

Michael Jackson, Elizabeth TaylorPornind ca actor copil ea a intrat într-un sistem Hollywood-ian strict, care controla viata si imaginea publica a actorilor. Elizabeth Taylor a fost nepasatoare si a devenit o supravietuitoare a vechiului sistem, trecând prin mai multe casatorii decât ar fi putu justifica orice purtator de cuvânt. Ea era deja un star la 12 ani, mireasa si femeie divortata la 18 ani, superstar la 19 ani si la 26 de ani vaduva. Au urmat cele peste 20 de interventii chirurgicale, asa ca nu e de mirare ca în 1983, Elizabeth Tylor marturisea ca e dependenta de somnifere si de calmante de 35 de ani. Ea a fost tratata de dependenta de medicamente, dar si de alcool la Clinica Betty Ford din California, aceesi la care se trateaza si acum celebritatile pentru astfel de probleme.

În anii 1950 si 1960 Elizabeth Taylor si Marilyn Monroe erau marile sex-simboluri de la Hollywood si amândoua îsi doreau sa fie apreciate ca actrite dincolo de frumusetea exterioara, amândoua erau prinse în drame personale pe care scenaristii si-ar fi dorit sa si le imagineze pentru filme, iar faptul ca Marilyn a murit de tânara, iar Liz a supravietuit e o chestiune ce tine de noroc, noteaza FoxToledo.com. Explicatia e aceea ca Elizabeth a trait dupa bunul ei plac si nu a permis nimanui sa-i spuna cum trebuie sa fie. “Nu sunt de acord în întregime cu câteva dintre lucrurile pe care le-am facut. Dar sunt eu însami. Dumnezeu stie ca eu am fost eu”, a spus Taylor când avea 50 de ani.

Elizabeth Taylor jucând ping-pongProblemele din viata ei personala au inclus un lung sir de boli si fluctuatii în greutate, ea slabind si îngrasându-se succesiv. Pe de alta parte însa, Elizabeth a fost mereu una dintre cele mai elegante si mai opulente vedete, având o colectie de bijuterii despre care se spune ca ar putea rivaliza cu cea a magazinului Tiffany’s. Ea a spus la un moment dat într-un interviu ca stie ca e vulgara, dar cine ar vrea-o altfel?! Actrita a purtat în timpul relatiei cu Richard Burton un diamant special ce a fost botezat Taylor-Burton.

Elizabeth Taylor in "Cleopatra"Elizabeth Taylor s-a deplasat în ultimii ani într-un scaun cu rotile din cauza numeroaselor probleme de sanatate. Actrita a fost internata în spital de peste o suta de ori în ultimii 25 de ani si a suferit numeroase interventii chirurgicale, dintre care cele mai periculoase la articulatiile soldurilor si, în 1997 pe creier, pentru a i se înlatura o tumoare benigna.

Elizabeth Taylor se deplasa în ultimii ani în fotoliu rulantActrita a fost un star înca de la 12 ani, în 1944, când s-a lansat ca actor-copil cu “Vis de glorie”. În afara rolurilor de pe marele ecran, Tylor este celebra si pentru viata ei personala tumultoasa, fiind casatorita de opt ori, dintre care doua nunti au fost cu actorul Richard Burton. “Am fost învatata de parintii mei ca daca ma îndragostesc, daca vreau sa am o poveste de dragoste, trebuie sa ma casatoresc. Presupun ca sunt tare de moda veche”, si-a explicat Elizabeth Tylor cele opt mariaje. Cel din urma mariaj al actritei a fost cu Larry Fortensky, un muncitor în constructii cu care Elizabeth si-a împartit viata cinci ani si de care a divortat în 1996.

Richard Burton, Elizabeth TaylorRolurile s-au împutinat pentru Elizabeth Taylor de prin anii 1980, dar ea nu a iesit niciodata din atentia publica. De altfel, ea a si pastrat o strânsa legatura cu fanii având un cont de Twitter, de unde a postat ultima data în 10 februarie 2011 pentru a anunta aparitia interviului sau cu Kim Kardashian în revista Bazaar.

“Îmi place conexiunea cu fanii si cu oamenii care m-au sustinut. Si iubesc ideea unui feedback real, a unei strazi cu dute-vino, ceea ce e foarte, foarte modern. Dar uneori cred ca stim prea multe despre idolii nostri si asta distruge visul”, i-a spus Elizabeth Taylor lui Kim Kardashian luna trecuta.

Înmormântarea va fi una privata, în familie, la care vor participa fiicele Maria Burton-Carson si Liza Todd-Tivey, Christopher si Michael Wilding – fii lui Elizabeth cu actorul Michael Wilding, fostul ei sot, zece nepoti si patru stranepoti.

Elizabeth Taylor, Michael Wilding si baietii lor: Michael junior si Christopher, 1955“Nu am planuit niciodata sa dobândesc multe bijuterii si multi soti. Pentru mine, viata s-a întâmplat, asa cum e cu toata lumea. Am fost suprem de norocoasa fiindca am cunoscut iubirea si, desigur, pentru ca sunt custode temporar al unor obiecte incredibil de frumoase. Dar niciodata nu m-am simtit mai vie ca atunci când mi-am vazut copiii încântati de ceva, niciodata mai vie ca în fata unui artist mare care da un spectacol si niciodata mai bogata ca atunci când am obtinut o mare finantare pentru a lupta împotriva SIDA. Urmeaza-ti pasiunea si inima si lucrurile de care ai nevoie vor veni”, a spus Taylor în interviul dat pentru Bazaar în februarie.

Elizabeth Taylor


mai multe detalii pe filme online gratis

No comments:

Post a Comment