. . doar eu si gandurile mele , aici :)

Am un ﯧer !

Monday, March 28, 2011

Cele mai bune replici de film din toate timpurile

Clark Gable in "Gone With The Wind"Clark Gable i-a spus ceva memorabil lui Scarlett O’Hara în clasicul film “Gone with the Wind / Pe aripile vântului”. Replica “Frankly my dear, I don’t give a damn / Sincer, draga mea, nu dau doi bani pe asta” rostita de personajul lui Gable, Rhett Butler e prima în topul celor mai bune replici din filme din toate timpurile, potrivit unui clasament publicat de newslite.tv.

Fraza lui Clark Gable a fost aleasa cea mai remarcabila si memorabila si de AFI, Institutul American de Film. Un juriu alcatuit din 1.500 de artisti de film, critici si istorici au decis ca aceasta replica, spusa de personajul Rhett Butler în contextul razboiului civil din America e cea mai memorabila din toata cinematografia americana. * Filmul “Pe aripile vântului” îl puteti comanda pe CineShop.ro, aici.

Astfel de topuri se fac adesea numai pentru filmele americane, acestea fiind cele cu vizibilitatea cea mai mare la nivel mondial,  si prin urmare cu impactul cultural cel mai mare.

Mai bine de cinci mii de oameni au raspuns unui sondaj realizat de compania Yoostar 2 pentru a stabili care au fost cele mai marcante si captivante replici din cinematografie. Arnold Schwarzenegger si replica “I’ll be back /Ma voi întoarce” din filmul “The Terminator” din 1984 ocupa locul al doilea. Acum ca Schwarzenegger si-a încheiat mandatul de guvernator al statului american California, actorul se va întoarce într-adevar la cinematografie. *Filmul “The Terminator” e disponibil pe CineShop.ro.

"The Terminator"Tom Hanks si cutia de bomboane de ciocolata din drama de sase Oscaruri, “Forrest Gump“, e pe locul trei. Fraza “My mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get. / Mama mea spunea mereu ca viata e ca o cutie cu bomboane de ciocolata. Niciodata nu stii ce urmeaza sa primesti”, spusa de personajul principal din filmul “Forrest Gump” în 1994 e pe podiumul replicilor celebre.  *Filmul “Forrest Gump” e disponibil pe CineShop, în format DVD.

Tom Hanks în "Forrest Gump"Patrick Swayze a ramas în memoria colectiva a cinefililor pentru rolul energic si emotionant din Replica filmul “Dirty Dancing” (1987) iar replica sa “Nobody puts Baby in the corner / Nimeni nu o pune la colt pe Baby” e pe locul patru în topul replicilor celebre. Fraza e un moment cheie al filmului si marcheaza desprinderea eroinei principale de sub autoritatea coplesitoare a tatalui ei, un barbat ursuz, care tinea prea mult la normele sociale si uita sa se distreze.

"Dirty Dancing"Urmeaza în top o replica ironica si bataioasa, rostita de Michael Caine în 1969. “You were only supposed to blow the bloody doors off / Se presupunea ca trebuia doar sa arunci în aer usile astea blestemate” apartine scenariului filmului “Jaf în stil italian/ The Italian Job“, despre niste fosti puscariasi care vor sa fure aur de sub nasul mafiotilor provocând o ambuscada în trafic.

"The Italian Job"Tom Hanks e si în filmul cu replica celebra de pe locul sase în acest top. Drama istorica “Apollo 13” e despre o misiune spatiala spre Luna care a dat peste dificultati grave, iar o serie de oameni curajosi au intervenit cu îndemânare si loialitate. “Houston, we have a problem/ Houston, avem o problema” e replica celebra a filmului  din 1995, adesea citata în alte pelicule. * Filmul “Apollo 13? se gaseste pe CineShop.ro, aici.

"Apollo 13"Tom Hanks si alaturi de replica de pe locul sapte, care vine din prima animatie “Toy Story“  din 1995. Animatia a prezentat rivalitatea dintre cowboyul de jucarie Woody (Tom Hanks) si noua jucarie Buzz Lightyear, un cosmonaut sofisticat care vrea sa preia rolul de jucarie preferata a baietelului Andy. “To infinity and beyond / Spre infinit si dincolo de el” e replica celebra a animatiei care a nascut o franciza foarte îndragita si premiata. * Primul film “Toy Story” e disponibil pe CineShop.ro.

Woody si Buzz rivalizeaza în "Toy Story" Jack Nicholson, care joaca personajul Jack Torrance în horrorul “The Shining” al regizorului Stanley Kubrick, spune celebra replica “Here’s Johnny / Iata-l pe Johnny” dupa ce sparge o usa cu toporul si îsi baga capul prin crapatura. Filmul e despre vacanta de iarna a familiei Torrance la un hotel izolat, unde tatal, Nicholson, devine posedat de un spirit malefic si îsi terorizeaza sotia, iar fiul începe sa vada lucruri îngrozitoarea din trecut si din viitor.

Jack Nicholson, posedat in "The Shining"Aventura fantastica “E.T. Extraterestrul/ E.T.: The Extra-Terrestrial”, regizata de Steven Spielberg în 1982 l-a pus pe micutul extraterestru E.T. într-o gasca de copii, care îi devin prieteni si îl protejeaza de cei mari. Filmul a luat patru Oscaruri, iar replica “ET, phone home. / ET, suna acasa” a ramas celebra.

"E.T."O adevarata lectie de viata a ramas în urma filmului “Nasul II/ The Godfather Part 2?, regizat de Francis Ford Coppola în 1974 si rasplatit cu sase Oscaruri. “There are many things my father taught me here in this room. He taught me: keep your friends close, but your enemies closer. /Sunt multe lucruri pe care le-am învatat de la tatal meu aici, în aceasta camera. M-a învatat sa-mi tin prietenii aproape, iar pe dusmani si mai aproape”. * Filmul “The Godfather Part 2? se gaseste pe CineShop.ro, aici.

The GodfatherÎn topul replicilor celebre, urmeaza:
11.  “Bond, James Bond. / Ma numesc Bond. James Bond.” – “Dr. No”
12. “You talkin’ to me? / Cu mine vorbesti?” – “Soferul de taxi/ Taxi Driver”
13. “May the force be with you. /Forta fie cu tine” – “Întoarcerea lui Jedi/ Star Wars Episode VI”

Eunice Gayson si Sean Connery în "James Bond: Dr. No"
14. “I’m going to make him an offer he can’t refuse. / Îi voi face o propunere pe care nu va putea sa o refuze.” – “Nasul / The Godfather”
15. “You’ve got to ask yourself one questions: «Do I feel lucky?’ Well, do ya, punk?» / Trebuie sa-ti pui o singura întrebare: «Te simti norocos?» Ei bine, te simti norocos, ticalosule?” – “Comisarul Harry/ Dirty Harry”
16. “And don’t call me Shirley! / Si nu-mi mai spune Shirley!” – “Avionul buclucas/ Airplane!”
17. “I see dead people. /Vad oameni morti.” – “Al saselea simt/ The Sixth Sense”
18. “My precious. / Nepretuitul meu.” – “Stapânul inelelor: Cele doua turnuri/ Lord of the Rings: The Two Towers”
Smeagol din "Lord Of The Rings"19. “You’re gonna need a bigger boat. / Vei avea nevoie de o barca mai mare.” – “Falci/ Jaws”
20. “Here’s looking at you, kid. / În sanatatea ta, fetito.” – “Casablanca”
21. “Show me the money! / Arata-mi banii!” – “Jerry Maguire”
22. “I feel the need, the need for speed! / Simt nevoia, simt nevoia de viteza!” – “Top Gun”
23. “The first rule of Fight Club is: do not talk about Fight Club / Prima regula a Fight Club este: sa nu vorbesti despre Fight Club” – “Fight Club / Sala de lupte”
24. “Better out than in, I always say. / Mai bine afara decât înauntru, mereu spun asta” – “Shrek”
25. “You can’t handle the truth! / Tu nu poti sa faci fata adevarului!”- “Oameni de onoare/ A Few Good Men”

Brad Pitt în "Fight Club"Daca ati fi participat la sondaj, ati fi ales alte replici celebre?


mai multe detalii pe filme online gratis

No comments:

Post a Comment