. . doar eu si gandurile mele , aici :)

Am un ﯧer !

Wednesday, April 3, 2013

Cum se face o vulcanizare auto


Prestatorii serviciilor de vulcanizare auto stiu foarte bine ca succesul unei astfel de afaceri depinde intr-o mare masura de amplasament, de dotarea tehnica a atelierului si de competenta de care dau dovada in momentul in care se afla fata in fata cu clientul. In timp, beneficiarii serviciilor de vulcanizare au devenit din ce in ce mai pretentiosi si mai atenti la calitate, si daca puteti indeplini aceste conditii succesul dvs. este asigurat.


Aflati de aici care sunt factorii de succes pentru deschiderea unui atelier de vulcanizare auto, pentru dezvoltarea lui si pentru construirea unei afaceri profitabile.
  1. In primul rand este important sa dispuneti de cca 20 mp de teren amplasat intr-o zona cat mai circulata de masini, un aspect important pentru infiintarea unei vulcanizari. Spatiul trebuie sa cuprinda atelierul propriu-zis, un grup sanitar, un vestiar si un birou pentru completarea facturilor si a chitantelor fiscale.
  2. Amenajarea unui atelier de vulcanizare auto nu este deloc grea sau costisitoare, important este sa fie amplasat intr-un loc favorabil. Ca si in cazul spalatoriilor auto, afacerea se deruleaza foarte bine intr-un punct cu densitate mare de populatie sau cu trafic intens de autovehicule.
  3. Daca atelierul este amplasat intr-o zona centrala a orasului cu atat mai bine dar daca vulcanizarea dumneavoastra este amplasata pe niste stradute laterale, exista riscul ca ea sa nu fie observata de potentialii clienti. Este nevoie sa investiti in reclama si in amplasarea unor panouri indicatoare care sa atraga atentia trecatorilor.
  4. Chiar daca nu aveti experienta in domeniu, nu va faceti griji. Sorin Iurniuc, care are o vulcanizare in Brasov afirma ca „in 2-3 luni de ucenicie inveti tot ce trebuie sa stii despre activitatea de vulcanizare.” Bineinteles, cu cât dotarea tehnica a atelierului este mai competitiva, cu atat munca dumneavoastra este mai usoara, dar trebuie sa aveti in vedere si raportul dintre performanta utilajului folosit si perioada in care valoarea acestuia se amortizeaza.
  5. Utilajele necesare pentru dotarea unei vulcanizari sunt destul de scumpe. Intreprinzatorii in domeniu apreciaza ca achizitionarea lor second-hand din  Germania sau din Italia este mult mai avantajoasa, deoarece investitia se amortizeaza in timp scurt.
  6. De asemenea, amabilitatea reprezinta un factor esential in sfera serviciilor si trebuie sa imprumuti ceva din specificul american cand discuti cu un client: sa-i zambesti, sa-i inspiri incredere, sa incerci sa ti-l faci prieten.
  7. Programul non-stop atrage clienti in plus. In general, orarul obisnuit al unui atelier de vulcanizare auto este de la 9.00 la 19.00 in timpul saptamanii si de la 9.00 la 15.00 sâmbata si duminica inchis. Amplasarea centrala poate avea ca dezavantaj faptul ca lucrul peste aceste ore poate deranja vecinii care sunt foarte pretentiosi si sensibili la zgomot.
  8. In schimb, daca atelierul dumneavoastra este amplasat departe de locuinte particulare, un orar non-stop este foarte important pentru obtinerea unui profit cat mai substantial. Spre exemplu, Sorin Iurniuc a optat pentru aceasta varianta si este foarte multumit. „Mai putini clienti – in general, taximetristii, care evita aglomeratia din timpul zilei – vin noaptea, dar in acest mod ne facem cunoscuti.”
  9. Informatia este foarte importanta in acest domeniu, deoarece in permanenta apar pe piata produse noi, ceea ce inseamna tehnici noi de vulcanizare.

Serviciile pe care le ofera in general un atelier de vulcanizare auto sunt: reparare pene cauciuc, echilibrare roti, reglarea presiunii din pneuri, aplicare petece pe camere, dar si pe anvelope, atat la rece cat si la cald, aplicare snur in anvelope, schimburi de anvelope. Odata cu obligativitatea schimbarii anvelopelor de vara cu cele de iarna clientii s-au inmultit si deci si afacerea dvs. poate fi una cat se poate de banoasa.

No comments:

Post a Comment