Senatorul PDL Mircea Banias s-a prezentat miercuri dimineata la instanta suprema unde a facut plângere împotriva interdictiei de a parasi tara, el declarând ca nu a intervenit pentru mentinerea în functie a unui fost director al DSV Constanta, asa cum reiese din actele procurorilor DNA.
Banias: N-am intervenit sa-l tin în functie pe directorul DSV Constanta, el era deja schimbat (Imagine: Ocatv Ganea/Mediafax Foto)"Nu, n-am intervenit sa-l tin în functie pe directorul DSV. El era schimbat din functie. N-aveam cum sa-l aduc înapoi. Eu am semnalat faptul ca directorul pe care PDL l-a sustinut a fost schimbat si am solicitat colegului meu la întâlnirea coalitiei sa exprime faptul ca nu am stiut ca urma sa se întâmple asa ceva. A fost o masura dispusa de cei ce au competenta în domeniu fara sa ne informeze si pe noi", a raspuns seantorul Banias unei întrebari a jurnalistilor.
Senatorul a mai aratat ca schimbarea directorului despre care fac mentiuni procurorii anticoruptie "a dat senzatia ca doctorul care era acolo a fost schimbat din motive profesionale lucru care nu este adevarat". "Este doctor în medicina veterinara. Era protocolul pe care l-am semnat cu PSD si care era în continuare valabil. Numirea a fost facuta conform Ordonantei 105. Deci n-a fost nicio ilegalitate", a precizat Banias.
Acesta si-a sustinut nevinovatia, apreciind ca solutia pe care ar trebui sa o dea procurorii în cazul sau este cea de scoatere de sub urmarire penala. "Cred ca ar fi firesc sa se dea SUP pentru ca nu exista faptele incriminate de Codul penal, eu nu le-am savârsit", a spus el.
Întrebat cine este fostul ministru la care se face referire în actele procurorilor si cu care acesta ar fi discutat, Banias a aratat ca acesta "este un fost ministru, un lider al PDL care nu era în Guvern" la data discutiei. "Cei care au dat publicitatii aceste stenograme cunosc identitatea colegului si ei trebuie sa spuna", a adaugat senatorul Mircea Banias.
"Va asigur ca acea persoana nu era ministru la data când am discutat, la 3 decembrie", a mai spus el, adaugând ca nu are niciun motiv sa-si dea demisia din Parlament. "Oamenii m-au trimis sa-i reprezint, n-am de ce sa-mi dau demisia. Va spun n-am nicio legatura cu cei care sunt cercetati în acest dosar", a sustinut senatorul.
El a confirmat partial declaratiile facute în urma cu o zi de Laurentiu Mironescu, care a sustinut la ICCJ ca nu aveau o relatie buna si nu se salutau, mentionând ca n-a mai vorbit la telefon din 2009 cu fostul secretar general în MAI 2009 la telefon, dar ca nu erau certati, doar ca nu s-au mai întâlnit.
În dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta sunt cercetate de procurorii anticoruptie 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate, una a primit mandat de arestare în lipsa, iar senatorul PDL Mircea Marius Banias are interdictie de a parasi tara pentru 29 de zile.
Astfel, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile Laurentiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Liviu Adrian Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, în prezent sef al Biroului Vamal Târguri si Expozitii Bucuresti, Liviu Costel Bratu si Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncti ai sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, Adrian Sorin Patrascu, ofiter de politie, comandant al "Grupului de nave" Constanta din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, precum si inspectori, lucratori, comisionari si intermediari vamali, asociati si administratori ai unor firme. De asemenea, instanta a emis mandat de arestare preventiva în lipsa pentru El Haj Ahmad, cetatean libanez, intermediar vamal.
Senatorul Mircea Banias este cercetat în acest dosar pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.
Potrivit procurorilor, în 22 octombrie 2010, senatorul Mircea Marius Banias i-a pretins lui Eugen Bogatu, la vremea respectiva director al Directiei Domenii Portuare, din cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta SA, sa îi remita cu titlu gratuit mai multe produse provenite din marfurile confiscate si aflate în gestiunea Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.
Banias i-a promis lui Eugen Bogatu, în schimbul acestor foloase materiale, ca se va implica personal în blocarea unui proiect de restructurare a autoritatii vamale de pe raza judetului Constanta si a unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanarii tuturor containerelor din Portul Constanta Sud Agigea, ca va interveni pentru ca o persoana, ce nu era agreata de grupul infractional, sa nu fie numita într-o functie de conducere în cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta si ca îsi va folosi influenta pentru mentinerea în functie a unui fost director al Directiei Sanitar Veterinare Constanta.
Senatorul Mircea Banias i-a promis lui Eugen Bogatu ca intervine la seful ANAF, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge sa renunte la atitudinea negativa a acestuia fata de Liviu Durbac, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, potrivit motivarii instantei supreme care în 25 mai a emis 29 de mandate de arestare în cazul "gruparii Mironescu".
De asemenea, Banias i-a promis lui Eugen Bogatu, în noiembrie 2010, ca va interveni, la cererea acestuia, la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, "într-o problema", iar o luna mai târziu a intervenit "pe lânga un ministru", pentru pastrarea în functie a fostului director al DSV Constanta, noteaza instanta în motivare.
În document se mai arata ca "la data de 3 decembrie 2010 inculpatul Banias Mircea Marius a intervenit pe lânga un ministru pentru a-l pastra în functie pe fostul director de la Directia Sanitar-Veterinara din Constanta".
Despre infractiunea de instigare la delapidare de care este acuzat senatorul Mircea Banias, instanta retine, în motivarea sa, ca "inculpatul l-a convins pe Eugen Bogatu, în 22 octombrie 2010, pentru ca acesta la rândul sau sa îl convinga pe Horia Dan Tudoran, lucrator vamal la Biroul Vamal Constanta Sud Agigea, responsabil cu magazia de confiscari vamale si având gestiunea acesteia" sa sustraga din gestiune bunurile cerute.
Asociatia pentru Promovarea Porturilor Dunarene si la Marea Neagra Constanta, fondata de Mircea Banias si de fratele sau Emil Banias, director în cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta, a primit gratuit mai multe bunuri, "fara a exista aceasta posibilitate legala".
Bunurile au fost primite "în schimbul protejarii intereselor membrilor grupului infractional", arata judecatorul în motivare.
Potrivit documentului citat, bunurile primite au fost "o mie de perechi de încaltaminte sport pentru copii, 750 de costume de trening, 628 de curele, 250 de perechi de pantaloni pentru adulti, aproape 1.100 de costume de trening, purtând însemnele marcii «Adida» si 700 de perechi de pantofi sport cu aceleasi însemne".
În document se mai precizeaza ca, în 21 iunie 2010, "în stocul asociatiei mai ramasese doar o mica parte din bunurile primite gratuit de la Biroul Vamal Constanta Sud Agigea, judecatorul notând ca majoritatea "a iesit între timp din gestiune, fara acte justificative".
Taguri:BANIAS , DECLARATII , Posturile pentru care angajatorii gasesc cel mai greu candidati. Cauza principala: lipsa de experientaPeste jumatate dintre angajatorii din România (53%) întâmpina dificultati în ocuparea posturilor vacante, în principal din cauza lipsei de experienta a candidatilor, iar cel mai greu de gasit sunt muncitorii calificati, inginerii si persoanele pentru functiile de conducere, potrivit Manpower. citeste tot
Libia: 718 civili ucisi si 4.067 raniti în raidurile NATOPurtatorul de cuvânt al regimului libian, Moussa Ibrahim, a afirmat marti ca 718 civili au fost ucisi si 4.067 au fost raniti, în cursul raidurilor NATO si ale coalitiei internationale, de la începutul operatiunilor lor în Libia, la 19 martie, si pâna la 26 mai. citeste tot
Avertizare OMS: Telefoanele mobile pot cauza cancer! Cum putem reduce riscul de îmbolnavire - VIDEOOrganizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca telefoanele mobile pot cauza cancer si a sfatuit utilizatorii sa limiteze timpul de folosire a acestora, sa foloseasca dispozitive hands-free sau sa trimita mesaje în loc sa sune. citeste tot
Toate cele 28 de persoane din "gruparea Mironescu" ramân în arestFostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu, fostul sef al Directiei Domenii Portuare Eugen Bogatu si celelalte 26 de persoane acuzate în dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta ramân în arest, completul de cinci judecatori respingând, marti, definitiv, recursurile acestora. citeste tot
Oprescu: Reabilitarea celor o mie de strazi ar trebui finalizata pâna la începutul lunii septembriePrimarul general Sorin Oprescu a declarat, marti, ca lucrarile la cele aproximativ o mie de strazi din Capitala care intra în reabilitare din 1 iunie ar trebui sa fie finalizate pâna la începutul lunii septembrie. citeste tot
Boc a cerut Corpului de Control sa verifice modul de calcul al unor salarii în MAIPremierul Emil Boc a solicitat Corpului de Control sa efectueze o ancheta la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), legata inclusiv de modul de calcul al salariilor pentru unii angajati, sustin surse oficiale. citeste tot
Pasajul Basarab, testat cu 12 tramvaie si 32 de camioanePasajul Basarab a fost testat marti cu 12 tramvaie si 32 de camioane, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declarând ca miercuri va fi facut ultimul test privind rezistenta Pasajului Basarab, iar daca toate rezultatele vor fi bune deschiderea traficului "ramâne o chestiune de ore sau de zile". citeste tot
Ratko Mladici a fost extradatFostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a fost extradat catre Tribunalul Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie, de la Haga, a anuntat marti ministrul sârb al Justitiei, Snezana Malovici. citeste tot
Boc: În luna mai au fost încheiate 300.000 contracte noi de muncaNumarul contractelor noi de munca încheiate pe parcursul lunii mai se cifreaza la aproximativ 300.000 contracte, a anuntat, marti, premierul Emil Boc. citeste tot
HomeSocialBUCURESTI, (astazi, 11:20)
Senatorul PDL Mircea Banias s-a prezentat miercuri dimineata la instanta suprema unde a facut plângere împotriva interdictiei de a parasi tara, el declarând ca nu a intervenit pentru mentinerea în functie a unui fost director al DSV Constanta, asa cum reiese din actele procurorilor DNA.
Banias: N-am intervenit sa-l tin în functie pe directorul DSV Constanta, el era deja schimbat (Imagine: Ocatv Ganea/Mediafax Foto)"Nu, n-am intervenit sa-l tin în functie pe directorul DSV. El era schimbat din functie. N-aveam cum sa-l aduc înapoi. Eu am semnalat faptul ca directorul pe care PDL l-a sustinut a fost schimbat si am solicitat colegului meu la întâlnirea coalitiei sa exprime faptul ca nu am stiut ca urma sa se întâmple asa ceva. A fost o masura dispusa de cei ce au competenta în domeniu fara sa ne informeze si pe noi", a raspuns seantorul Banias unei întrebari a jurnalistilor.
Senatorul a mai aratat ca schimbarea directorului despre care fac mentiuni procurorii anticoruptie "a dat senzatia ca doctorul care era acolo a fost schimbat din motive profesionale lucru care nu este adevarat". "Este doctor în medicina veterinara. Era protocolul pe care l-am semnat cu PSD si care era în continuare valabil. Numirea a fost facuta conform Ordonantei 105. Deci n-a fost nicio ilegalitate", a precizat Banias.
Acesta si-a sustinut nevinovatia, apreciind ca solutia pe care ar trebui sa o dea procurorii în cazul sau este cea de scoatere de sub urmarire penala. "Cred ca ar fi firesc sa se dea SUP pentru ca nu exista faptele incriminate de Codul penal, eu nu le-am savârsit", a spus el.
Întrebat cine este fostul ministru la care se face referire în actele procurorilor si cu care acesta ar fi discutat, Banias a aratat ca acesta "este un fost ministru, un lider al PDL care nu era în Guvern" la data discutiei. "Cei care au dat publicitatii aceste stenograme cunosc identitatea colegului si ei trebuie sa spuna", a adaugat senatorul Mircea Banias.
"Va asigur ca acea persoana nu era ministru la data când am discutat, la 3 decembrie", a mai spus el, adaugând ca nu are niciun motiv sa-si dea demisia din Parlament. "Oamenii m-au trimis sa-i reprezint, n-am de ce sa-mi dau demisia. Va spun n-am nicio legatura cu cei care sunt cercetati în acest dosar", a sustinut senatorul.
El a confirmat partial declaratiile facute în urma cu o zi de Laurentiu Mironescu, care a sustinut la ICCJ ca nu aveau o relatie buna si nu se salutau, mentionând ca n-a mai vorbit la telefon din 2009 cu fostul secretar general în MAI 2009 la telefon, dar ca nu erau certati, doar ca nu s-au mai întâlnit.
În dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta sunt cercetate de procurorii anticoruptie 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate, una a primit mandat de arestare în lipsa, iar senatorul PDL Mircea Marius Banias are interdictie de a parasi tara pentru 29 de zile.
Astfel, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile Laurentiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Liviu Adrian Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, în prezent sef al Biroului Vamal Târguri si Expozitii Bucuresti, Liviu Costel Bratu si Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncti ai sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, Adrian Sorin Patrascu, ofiter de politie, comandant al "Grupului de nave" Constanta din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, precum si inspectori, lucratori, comisionari si intermediari vamali, asociati si administratori ai unor firme. De asemenea, instanta a emis mandat de arestare preventiva în lipsa pentru El Haj Ahmad, cetatean libanez, intermediar vamal.
Senatorul Mircea Banias este cercetat în acest dosar pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.
Potrivit procurorilor, în 22 octombrie 2010, senatorul Mircea Marius Banias i-a pretins lui Eugen Bogatu, la vremea respectiva director al Directiei Domenii Portuare, din cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta SA, sa îi remita cu titlu gratuit mai multe produse provenite din marfurile confiscate si aflate în gestiunea Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.
Banias i-a promis lui Eugen Bogatu, în schimbul acestor foloase materiale, ca se va implica personal în blocarea unui proiect de restructurare a autoritatii vamale de pe raza judetului Constanta si a unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanarii tuturor containerelor din Portul Constanta Sud Agigea, ca va interveni pentru ca o persoana, ce nu era agreata de grupul infractional, sa nu fie numita într-o functie de conducere în cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta si ca îsi va folosi influenta pentru mentinerea în functie a unui fost director al Directiei Sanitar Veterinare Constanta.
Senatorul Mircea Banias i-a promis lui Eugen Bogatu ca intervine la seful ANAF, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge sa renunte la atitudinea negativa a acestuia fata de Liviu Durbac, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, potrivit motivarii instantei supreme care în 25 mai a emis 29 de mandate de arestare în cazul "gruparii Mironescu".
De asemenea, Banias i-a promis lui Eugen Bogatu, în noiembrie 2010, ca va interveni, la cererea acestuia, la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, "într-o problema", iar o luna mai târziu a intervenit "pe lânga un ministru", pentru pastrarea în functie a fostului director al DSV Constanta, noteaza instanta în motivare.
În document se mai arata ca "la data de 3 decembrie 2010 inculpatul Banias Mircea Marius a intervenit pe lânga un ministru pentru a-l pastra în functie pe fostul director de la Directia Sanitar-Veterinara din Constanta".
Despre infractiunea de instigare la delapidare de care este acuzat senatorul Mircea Banias, instanta retine, în motivarea sa, ca "inculpatul l-a convins pe Eugen Bogatu, în 22 octombrie 2010, pentru ca acesta la rândul sau sa îl convinga pe Horia Dan Tudoran, lucrator vamal la Biroul Vamal Constanta Sud Agigea, responsabil cu magazia de confiscari vamale si având gestiunea acesteia" sa sustraga din gestiune bunurile cerute.
Asociatia pentru Promovarea Porturilor Dunarene si la Marea Neagra Constanta, fondata de Mircea Banias si de fratele sau Emil Banias, director în cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta, a primit gratuit mai multe bunuri, "fara a exista aceasta posibilitate legala".
Bunurile au fost primite "în schimbul protejarii intereselor membrilor grupului infractional", arata judecatorul în motivare.
Potrivit documentului citat, bunurile primite au fost "o mie de perechi de încaltaminte sport pentru copii, 750 de costume de trening, 628 de curele, 250 de perechi de pantaloni pentru adulti, aproape 1.100 de costume de trening, purtând însemnele marcii «Adida» si 700 de perechi de pantofi sport cu aceleasi însemne".
În document se mai precizeaza ca, în 21 iunie 2010, "în stocul asociatiei mai ramasese doar o mica parte din bunurile primite gratuit de la Biroul Vamal Constanta Sud Agigea, judecatorul notând ca majoritatea "a iesit între timp din gestiune, fara acte justificative".
Taguri:BANIAS , DECLARATII , Posturile pentru care angajatorii gasesc cel mai greu candidati. Cauza principala: lipsa de experientaPeste jumatate dintre angajatorii din România (53%) întâmpina dificultati în ocuparea posturilor vacante, în principal din cauza lipsei de experienta a candidatilor, iar cel mai greu de gasit sunt muncitorii calificati, inginerii si persoanele pentru functiile de conducere, potrivit Manpower. citeste tot
Libia: 718 civili ucisi si 4.067 raniti în raidurile NATOPurtatorul de cuvânt al regimului libian, Moussa Ibrahim, a afirmat marti ca 718 civili au fost ucisi si 4.067 au fost raniti, în cursul raidurilor NATO si ale coalitiei internationale, de la începutul operatiunilor lor în Libia, la 19 martie, si pâna la 26 mai. citeste tot
Avertizare OMS: Telefoanele mobile pot cauza cancer! Cum putem reduce riscul de îmbolnavire - VIDEOOrganizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca telefoanele mobile pot cauza cancer si a sfatuit utilizatorii sa limiteze timpul de folosire a acestora, sa foloseasca dispozitive hands-free sau sa trimita mesaje în loc sa sune. citeste tot
Toate cele 28 de persoane din "gruparea Mironescu" ramân în arestFostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu, fostul sef al Directiei Domenii Portuare Eugen Bogatu si celelalte 26 de persoane acuzate în dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta ramân în arest, completul de cinci judecatori respingând, marti, definitiv, recursurile acestora. citeste tot
Oprescu: Reabilitarea celor o mie de strazi ar trebui finalizata pâna la începutul lunii septembriePrimarul general Sorin Oprescu a declarat, marti, ca lucrarile la cele aproximativ o mie de strazi din Capitala care intra în reabilitare din 1 iunie ar trebui sa fie finalizate pâna la începutul lunii septembrie. citeste tot
Boc a cerut Corpului de Control sa verifice modul de calcul al unor salarii în MAIPremierul Emil Boc a solicitat Corpului de Control sa efectueze o ancheta la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), legata inclusiv de modul de calcul al salariilor pentru unii angajati, sustin surse oficiale. citeste tot
Pasajul Basarab, testat cu 12 tramvaie si 32 de camioanePasajul Basarab a fost testat marti cu 12 tramvaie si 32 de camioane, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declarând ca miercuri va fi facut ultimul test privind rezistenta Pasajului Basarab, iar daca toate rezultatele vor fi bune deschiderea traficului "ramâne o chestiune de ore sau de zile". citeste tot
Ratko Mladici a fost extradatFostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a fost extradat catre Tribunalul Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie, de la Haga, a anuntat marti ministrul sârb al Justitiei, Snezana Malovici. citeste tot
Boc: În luna mai au fost încheiate 300.000 contracte noi de muncaNumarul contractelor noi de munca încheiate pe parcursul lunii mai se cifreaza la aproximativ 300.000 contracte, a anuntat, marti, premierul Emil Boc. citeste tot
No comments:
Post a Comment