. . doar eu si gandurile mele , aici :)

Am un ﯧer !

Friday, May 20, 2011

INTERVIU - Dumitru Costin: N-ai organizaţie puternică, guvernele şi puterea te distrug

HomeSocialBUCURESTI, (astazi, 20:03)

Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru MEDIAFAX, ca daca structura sindicala nu este puternica, guvernele si puterea o distrug, asa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, în care au profitat de slabiciunile sindicatelor.

INTERVIU - Dumitru Costin: N-ai organizatie puternica, guvernele si puterea te distrug - 1

Dumitru Costin a mai spus ca organizatiile sindicale trebuie sa strânga rândurile, iar pentru asta BNS a trimis câte o invitatie de a fuziona celorlalte patru confederatii, dar pâna acum numai "Cartel Alfa" si CNSLR Fratia au raspuns.

El a precizat ca a propus aceasta fuziune pentru ca, în ultima perioada de timp, din cauza acestei "farâmitari" a sindicalistilor, cei de la putere au putut "sa joace foarte bine între unii sau altii", au gasit vulnerabilitatile, le-au speculat si i-au pus unii împotriva altora.

Liderul BNS a mai spus ca organizatia sindicala "nu este un moft, nu este o ticalosie, nu este o golanie".

Proiectul propus de BNS celorlalte confederatii sindicale s-ar putea finaliza pâna în toamna acestui an, a precizat Costin.

În ce priveste noul Cod al Muncii, Dumitru Costin a spus ca prevederile acestuia produc un dezechilibru major în relatia dintre angajat si angajator. El a precizat ca noul Cod al Muncii da o libertate totala angajatorului în a stabili indicatorii de performanta pentru un lucrator sau altul.

Prezentam integral interviul acordat de presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, agentiei de presa MEDIAFAX:

Reporter: Aparitia noului Cod al Muncii a grabit cumva ideea aceasta de fuzionare a confederatiilor sindicale?

Dumitru Costin: Ideea de fuziune a confederatiilor sindicale nu este neaparat grabita de modificarile din noul Cod al Muncii si din Codul de Dialog Social, asa cum am insistat sa clarific. Nu neaparat. Noi cei din Blocul National suntem cei care, la consiliul nostru national extraordinar din urma cu aproximativ o luna, am hotarât sa adresam o scrisoare tuturor celorlalte confederatii sindicale si sa facem un apel catre ei în ideea de a ne aseza la masa si a gasi o formula normala si fireasca de negociere si de consolidare.

De ce am facut acest lucru? Nu împinsi de la spate de modificarile de legislatie, ci din cauza unor constatari, anume ca în ultima perioada de timp, din cauza acestei farâmitari, acestei atomizari, puterea, indiferent cum s-a numit ea, a putut sa joace foarte bine între unii sau altii. Au gasit vulnerabilitati, le-au speculat, ne-au pus unii împotriva altora. Erau utilizati anumiti lideri ai unor federatii profesionale, se acredita ideea spargerii miscarii sindicale si crearii unei structuri sindicale a bugetarilor din România. Ideea pe care mergem noi este aceea: e cazul sa strângem rândurile, e cazul sa ne organizam într-un format nou, modern, eficient, care sa ofere servicii foarte bune membrilor de sindicat sa justifice faimoasa întrebare «De ce sunt membru al unei organizatii si ce beneficii îmi aduce apartanenta la o asemenea oganizatie?». Pentru ca aceste întrebari de regula nu-si prea primesc raspunsul. Cel putin ultimii 20 de ani au aratat acest lucru.

Când te întrebi pentru ce platesti cotizatia sindicala, raspunsul care vine este pentru ca îti negociez contractul colectiv de munca si eventual îti mai ofer niste ajutoare sociale, mai organizez mici competitii sportive, chestii de genul acesta sau, mai rau, o chestie care a proliferat în ultima perioada de timp: s-au creat organizatii sindicale conduse de indivizi ori pusi de administratii de sindicate galbene, ori de indivizi frustrati care si-au pierdut pozitiile în ierarhiile sindicale si au creat aceste organizatii sindicale noi, cu gândul - de la bun început au gândit acest lucru - sa creeze organizatia sindicala ca s-o manânce pe cealalta din curtea companiei sau institutiei respective, sa distruga.

Si cum puteam sa facem acest lucru? Foarte simplu. Luam o cotizatie mai mica decât iau ceilalti si toata aceasta cotizatie o întoarcem înapoi, de doua ori pe an de Pasti si de Craciun, v-o dam înapoi. Evident ca oamenii, în saracia asta, se gândesc: bine ne-au luat banii, aia sunt tot banii mei si mi-i da înapoi. Ar fi trebuit sa se întrebe normal si firesc: «Bine, daca eu ti-am platit o cotizatie ca tu sa ma reprezinti, sa negociezi un contract bun pentru mine, sa ma asisti de la spate, sa ma ajuti din punct de vedere juridic, fiscal, sa ma ajuti sa ma reorientez profesional, daca am o problema si mâine, poimâine ramân pe drumuri somer, de ce îmi dai banii astia înapoi, tu cum o sa functionezi? Te plateste cumva patronul? Tu cum o sa functionezi, tu cum o sa îmi asiguri mie toate serviciile de care eu am nevoie ca membru de sindicat în organizatia ta? De unde resurse? Sau de fapt tu esti doar o coaja asa creata care nu faci nimic altceva decât sa produci distorsiuni si sa ametesti oamenii si sa-i pacalesti?»Si din pacate au prins aceste false organizatii sindicale, care nu au facut nimic altceva decât sa atomizeze de la o zi la alta miscarea sindicala.

Rep.: Ati vorbit si cu oamenii înainte?

D.C.: Oamenii sa stiti ca simt nevoia strângerii rândurilor. Asa cum am spus, cream niste punti de comunicare rapide, moderne, cu fiecare individ membru de sindicat în organizatia noastra. Chiar daca nu putem sa ajungem fizic noi acolo, ei vor avea în permanenta acces la informatii si vor putea sa aiba reactii, opinii, pareri, o sa fie ascultati, respectati si sprijiniti. Cred ca asta e lucrul cel mai important pe care îl avem noi de facut în perioada imediat urmatoare ca miscare sindicala. Evident, nu pot sa generalizez acest lucru la întreaga miscarea sindicala, vorbesc strict de familia noastra.

Am facut acest apel în ultimul nostru consiliu national, catre toate celelalte confederatii, pâna acum ne-au raspuns doua confederatii, doar cei din CNSRL Fratia si din Cartel Alfa. Avem o echipa de negociere mandatata de consiliul national, am început deja consultarile cu cele doua organizatii.

Rep.: Cam când s-ar putea finaliza?

D.C.: Este greu de estimat când se poate finaliza acest proces, pentru ca vorbim de organizatii diferite, cu culturi institutionale diferite, cu prioritati diferite. Noi, spre exemplu, Blocul National Sindical, ne-am stabilit ca în perioada imediat urmatoare, deci pâna în noiembrie, sa punem la punct aceasta noua forma de organizare. Alti colegi nici nu au început sa gândeasca ceea ce noi facem acum, si unul din subiectele pe care le are de discutat echipa de negociere a BNS este si aceea de a discuta cu colegii daca si ei agreeaza aceasta idee de restructurare si reformare a miscarii sindicale din temelii. Pentru ca daca ei nu vor vrea, nu putem sa-i obligam. Dar nici nu putem, asta e teza pe care noi o sustinem, sa mergem în continuare în acelasi format si în aceeasi forma de organizare care se dovedeste paguboasa pentru membrii de sindicat în primul rând, pentru lucratori si, nu în ultimul rând, pentru organizatie în sine, ca daca oamenilor le este greu si nu au sperante, nu au solutii, nu au sprijin, nu au ajutor, atunci nici organizatia în sine nu poate sa fie puternica.

N-ai organizatie puternica, guvernele si puterea te distrug, asa cum cel putin în opinia mea au facut-o în ultimii doi ani de zile. Au profitat de toate aceste slabiciuni ale noastre si au distrus bucatica cu bucatica. Însa, din pacate, nu sunt constienti de un lucru: orice societate normala are nevoie de astfel de interlocuitori. Nu suntem un moft. Organizatia sindicala nu e un moft, nu e o ticalosie, nu e o golanie. Organizatia sindicala pâna la urma se naste din exprimarea unuia din drepturile fundamentale ale omului, dreptul la libera asociere. Pâna la urma, asa ajung oamenii sa se asocieze si sa constituie organizatii sindicale. Si se asociaza tocmai pentru a se putea apara mai bine, pentru a-si putea promova mai bine interesele, treptat. Daca în astia 20 de ani am lucrat într-un format de organizatii care în opinia mea nu au dus acolo unde trebuia - si o sa va explic si de ce nu au dus acolo unde trebuia -, pâna la urma marea responsabilitate, marea vina este a noastra, a liderilor, care n-am reusit în tot acest amar de vreme sa începem sa evaluam corect schimbarile din societate, schimbarile din piata muncii si sa venim la rândul nostru cu alternative pentru a ne moderniza si a ne schimba modul în care functionam, existam si reprezentam oamenii. Asa cum am spus, pot sa discuti despre conducerea unei noi entitati în momentul în care ai stabilit foarte clar cum este organizata si cum functioneaza aceasta. În momentul acela ai clar si elementele care duc spre o echipa de conducere. Cel putin BNS nu merge pe teza unei conduceri monocefale, cu un singur individ care sa conduca. Noi suntem singura confederatie sindicala din România care are chiar în statutul sau foarte clar stabilite responsabilitatile presedintelui, vicepresedintelui, secretarului general, vicepresedintilor, membrilor board-ului, fiecare are raspunderi clare, fiecare candideaza pentru un mandat.

Nu fuziunea ne duce la o reactie mai buna din partea oamenilor, ci o informare corecta a lor în mobilizare eficienta a lor. Fuziunea nu face decât un singur lucru: va crea o masa mai mare de indivizi reprezentati, iar daca aceasta masa va ramâne în acelasi format de organizare prost care dainuie de 20 de ani, membrii de sindicat de acolo vor fi la fel de neinformati, la fel de putin mobilizati, la fel de putin asistati, deci nu am rezolvat nimic. Informarea si mobilizarea oamenilor sunt esentiale. Daca le dai informatii în timp real, informatii corecte, le explici oamenilor despre ce este vorba, le explici riscurile pe care le au, atunci cu siguranta vei avea în strada alaturi de tine, ca lider de sindicat, ca activist mult mai multi oameni.

Rep.: Când se va finaliza aceasta fuziune?

D.C.: Este posibil sa se finalizeze pâna în toamna acestui an si atunci Congresul BNS sa se transforme într-un congres de fuziune a miscarii sindicale între doua sau mai multe confederatii sindicale, cu toate ca pâna în prezent doar doua, Cartel Alfa si CNSLR Fratia, au raspuns invitatiei. La fel de bine s-ar putea sa nu se finalizeze procesul pâna în toamna acestui an, sa fim cu negocierile avansate si în toamna acestui an la Congresul BNS sa se faca doar o extensie de mandat pentru cei care conduc sau sa aleaga o echipa interimara care sa duca procesul de fuziune la sfârsit si fuziunea aceasta sa aiba loc în primavara sau vara anului viitor.

CITESTE ÎN CONTINUARE

Taguri:COSTIN , INTERVIU , Costin: BNS, "Cartel Alfa" si CNSLR Fratia vor fuziona posibil la toamna Imaginea articolului Costin: BNS, "Cartel Alfa" si CNSLR Fratia vor fuziona posibil la toamna

Blocul National Sindical a invitat celelalte patru confederatii sindicale sa fuzioneze, primind acceptul din partea "Cartel Alfa" si CNSLR Fratia, unirea urmând sa aiba loc posibil în toamna acestui an, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru MEDIAFAX, presedintele BNS, Dumitru Costin. citeste tot

Fratele presupusei victime a sefului FMI: Sora mea nu stia cine era Dominique Strauss-Kahn Imaginea articolului Fratele presupusei victime a sefului FMI: Sora mea nu stia cine era Dominique Strauss-Kahn

Presupusa victima a lui Dominique Strauss-Kahn nu stia ca acesta era directorul Fondului Mondial International (FMI), a declarat marti fratele ei, apeciind ca aceasta nu este instrumentul unei "masinatiuni" destinata sa-l prinda într-o capcana pe Dominique Strauss-Kahn. citeste tot

DNA verifica împrejurarile în care s-a descoperit aparatura de supraveghere autorizata de la CJ Iasi Imaginea articolului DNA verifica împrejurarile în care s-a descoperit aparatura de supraveghere autorizata de la CJ Iasi

Directia Nationala Anticoruptie precizeaza, miercuri, ca se fac verificari pentru stabilirea împrejurarilor în care au fost dezvaluite acte procedurale autorizate de judecator în dosarul privind CJ Iasi, în care se fac acte premergatoare urmaririi penale privind suspiciuni de coruptie. citeste tot

Vicepresedintii CJ Iasi Adascalitei si Chirila, chemati la DNA. Camerele video ar fi fost instalate la cererea procurorilor anticoruptie Imaginea articolului Vicepresedintii CJ Iasi Adascalitei si Chirila, chemati la DNA. Camerele video ar fi fost instalate la cererea procurorilor anticoruptie

Vicepresedintele CJ Iasi Constantin Adascalitei, membru PSD, a declarat ca a fost chemat, joi, la sediul DNA Iasi, împreuna cu celalalt vicepresedinte al institutiei, liberalul Victor Chirila, dar ca nu cunoaste motivele pentru care trebuie sa se prezinte în fata procurorilor. citeste tot

Seful RATB cere municipalitatii majorarea pretului unei calatorii. Biletele RATB nu au mai fost scumpite din februarie 2008 Imaginea articolului Seful RATB cere municipalitatii majorarea pretului unei calatorii. Biletele RATB nu au mai fost scumpite din februarie 2008

Regia Autonoma de Transport Bucuresti solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti "din doua în doua saptamâni" majorarea pretului unei calatorii, existând înca din 2010 o solicitare privind cresterea pretului la 1,80 lei/calatorie, a declarat directorul general al RATB, Adrian Crit. citeste tot

Meciul Pandurii - Otelul nu se va mai juca. Galatenii sunt campioni Imaginea articolului Meciul Pandurii - Otelul nu se va mai juca. Galatenii sunt campioni

Presedintele executiv al clubului Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pârvulescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca memoriul depus la TAS de gruparea gorjeana a fost respins, astfel ca partida cu Otelul nu se va mai disputa, ceea ce înseamna ca formatia galateana este campioana. citeste tot

Presupusa victima a lui Dominique Strauss-Kahn, identificata de presa franceza. Vezi cine e Imaginea articolului Presupusa victima a lui Dominique Strauss-Kahn, identificata de presa franceza. Vezi cine e

Presa franceza o identifica miercuri pe presupusa victima a directorului FMI Dominique Strauss-Kahn drept Nafissatou Diallo, originara din Guineea, desi nimeni nu a vazut-o, iar presa americana nu îi mentioneaza identitatea. citeste tot

Taxa de poluare este constitutionala. Ordonanta a suferit modificari care sunt în acord cu cerintele Uniunii Europene Imaginea articolului Taxa de poluare este constitutionala. Ordonanta a suferit modificari care sunt în acord cu cerintele Uniunii Europene

Curtea Constitutionala a respins miercuri cu majoritate de voturi, ca fiind neîntemeiate, criticile de neconstitutionalitate ale unor prevederi din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50/2008 privind taxa de poluare. citeste tot

Metrorex vrea sa extinda Magistrala 4. Vezi care vor fi cele doua noi statii Imaginea articolului Metrorex vrea sa extinda Magistrala 4. Vezi care vor fi cele doua noi statii

Metrorex, operatorul retelei de metrou din Bucuresti, vrea sa extinda Magistrala 4 cu doua statii, pâna în zona lacului Straulesti, unde va fi construit un nod terminal cu o parcare, un dispecerat si o autogara, investitia fiind estimata la 1,22 miliarde lei, inclusiv TVA (298,5 milioane euro). citeste tot


Pizza


HomeSocialBUCURESTI, (astazi, 20:03)

Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru MEDIAFAX, ca daca structura sindicala nu este puternica, guvernele si puterea o distrug, asa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, în care au profitat de slabiciunile sindicatelor.

INTERVIU - Dumitru Costin: N-ai organizatie puternica, guvernele si puterea te distrug - 1

Dumitru Costin a mai spus ca organizatiile sindicale trebuie sa strânga rândurile, iar pentru asta BNS a trimis câte o invitatie de a fuziona celorlalte patru confederatii, dar pâna acum numai "Cartel Alfa" si CNSLR Fratia au raspuns.

El a precizat ca a propus aceasta fuziune pentru ca, în ultima perioada de timp, din cauza acestei "farâmitari" a sindicalistilor, cei de la putere au putut "sa joace foarte bine între unii sau altii", au gasit vulnerabilitatile, le-au speculat si i-au pus unii împotriva altora.

Liderul BNS a mai spus ca organizatia sindicala "nu este un moft, nu este o ticalosie, nu este o golanie".

Proiectul propus de BNS celorlalte confederatii sindicale s-ar putea finaliza pâna în toamna acestui an, a precizat Costin.

În ce priveste noul Cod al Muncii, Dumitru Costin a spus ca prevederile acestuia produc un dezechilibru major în relatia dintre angajat si angajator. El a precizat ca noul Cod al Muncii da o libertate totala angajatorului în a stabili indicatorii de performanta pentru un lucrator sau altul.

Prezentam integral interviul acordat de presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, agentiei de presa MEDIAFAX:

Reporter: Aparitia noului Cod al Muncii a grabit cumva ideea aceasta de fuzionare a confederatiilor sindicale?

Dumitru Costin: Ideea de fuziune a confederatiilor sindicale nu este neaparat grabita de modificarile din noul Cod al Muncii si din Codul de Dialog Social, asa cum am insistat sa clarific. Nu neaparat. Noi cei din Blocul National suntem cei care, la consiliul nostru national extraordinar din urma cu aproximativ o luna, am hotarât sa adresam o scrisoare tuturor celorlalte confederatii sindicale si sa facem un apel catre ei în ideea de a ne aseza la masa si a gasi o formula normala si fireasca de negociere si de consolidare.

De ce am facut acest lucru? Nu împinsi de la spate de modificarile de legislatie, ci din cauza unor constatari, anume ca în ultima perioada de timp, din cauza acestei farâmitari, acestei atomizari, puterea, indiferent cum s-a numit ea, a putut sa joace foarte bine între unii sau altii. Au gasit vulnerabilitati, le-au speculat, ne-au pus unii împotriva altora. Erau utilizati anumiti lideri ai unor federatii profesionale, se acredita ideea spargerii miscarii sindicale si crearii unei structuri sindicale a bugetarilor din România. Ideea pe care mergem noi este aceea: e cazul sa strângem rândurile, e cazul sa ne organizam într-un format nou, modern, eficient, care sa ofere servicii foarte bune membrilor de sindicat sa justifice faimoasa întrebare «De ce sunt membru al unei organizatii si ce beneficii îmi aduce apartanenta la o asemenea oganizatie?». Pentru ca aceste întrebari de regula nu-si prea primesc raspunsul. Cel putin ultimii 20 de ani au aratat acest lucru.

Când te întrebi pentru ce platesti cotizatia sindicala, raspunsul care vine este pentru ca îti negociez contractul colectiv de munca si eventual îti mai ofer niste ajutoare sociale, mai organizez mici competitii sportive, chestii de genul acesta sau, mai rau, o chestie care a proliferat în ultima perioada de timp: s-au creat organizatii sindicale conduse de indivizi ori pusi de administratii de sindicate galbene, ori de indivizi frustrati care si-au pierdut pozitiile în ierarhiile sindicale si au creat aceste organizatii sindicale noi, cu gândul - de la bun început au gândit acest lucru - sa creeze organizatia sindicala ca s-o manânce pe cealalta din curtea companiei sau institutiei respective, sa distruga.

Si cum puteam sa facem acest lucru? Foarte simplu. Luam o cotizatie mai mica decât iau ceilalti si toata aceasta cotizatie o întoarcem înapoi, de doua ori pe an de Pasti si de Craciun, v-o dam înapoi. Evident ca oamenii, în saracia asta, se gândesc: bine ne-au luat banii, aia sunt tot banii mei si mi-i da înapoi. Ar fi trebuit sa se întrebe normal si firesc: «Bine, daca eu ti-am platit o cotizatie ca tu sa ma reprezinti, sa negociezi un contract bun pentru mine, sa ma asisti de la spate, sa ma ajuti din punct de vedere juridic, fiscal, sa ma ajuti sa ma reorientez profesional, daca am o problema si mâine, poimâine ramân pe drumuri somer, de ce îmi dai banii astia înapoi, tu cum o sa functionezi? Te plateste cumva patronul? Tu cum o sa functionezi, tu cum o sa îmi asiguri mie toate serviciile de care eu am nevoie ca membru de sindicat în organizatia ta? De unde resurse? Sau de fapt tu esti doar o coaja asa creata care nu faci nimic altceva decât sa produci distorsiuni si sa ametesti oamenii si sa-i pacalesti?»Si din pacate au prins aceste false organizatii sindicale, care nu au facut nimic altceva decât sa atomizeze de la o zi la alta miscarea sindicala.

Rep.: Ati vorbit si cu oamenii înainte?

D.C.: Oamenii sa stiti ca simt nevoia strângerii rândurilor. Asa cum am spus, cream niste punti de comunicare rapide, moderne, cu fiecare individ membru de sindicat în organizatia noastra. Chiar daca nu putem sa ajungem fizic noi acolo, ei vor avea în permanenta acces la informatii si vor putea sa aiba reactii, opinii, pareri, o sa fie ascultati, respectati si sprijiniti. Cred ca asta e lucrul cel mai important pe care îl avem noi de facut în perioada imediat urmatoare ca miscare sindicala. Evident, nu pot sa generalizez acest lucru la întreaga miscarea sindicala, vorbesc strict de familia noastra.

Am facut acest apel în ultimul nostru consiliu national, catre toate celelalte confederatii, pâna acum ne-au raspuns doua confederatii, doar cei din CNSRL Fratia si din Cartel Alfa. Avem o echipa de negociere mandatata de consiliul national, am început deja consultarile cu cele doua organizatii.

Rep.: Cam când s-ar putea finaliza?

D.C.: Este greu de estimat când se poate finaliza acest proces, pentru ca vorbim de organizatii diferite, cu culturi institutionale diferite, cu prioritati diferite. Noi, spre exemplu, Blocul National Sindical, ne-am stabilit ca în perioada imediat urmatoare, deci pâna în noiembrie, sa punem la punct aceasta noua forma de organizare. Alti colegi nici nu au început sa gândeasca ceea ce noi facem acum, si unul din subiectele pe care le are de discutat echipa de negociere a BNS este si aceea de a discuta cu colegii daca si ei agreeaza aceasta idee de restructurare si reformare a miscarii sindicale din temelii. Pentru ca daca ei nu vor vrea, nu putem sa-i obligam. Dar nici nu putem, asta e teza pe care noi o sustinem, sa mergem în continuare în acelasi format si în aceeasi forma de organizare care se dovedeste paguboasa pentru membrii de sindicat în primul rând, pentru lucratori si, nu în ultimul rând, pentru organizatie în sine, ca daca oamenilor le este greu si nu au sperante, nu au solutii, nu au sprijin, nu au ajutor, atunci nici organizatia în sine nu poate sa fie puternica.

N-ai organizatie puternica, guvernele si puterea te distrug, asa cum cel putin în opinia mea au facut-o în ultimii doi ani de zile. Au profitat de toate aceste slabiciuni ale noastre si au distrus bucatica cu bucatica. Însa, din pacate, nu sunt constienti de un lucru: orice societate normala are nevoie de astfel de interlocuitori. Nu suntem un moft. Organizatia sindicala nu e un moft, nu e o ticalosie, nu e o golanie. Organizatia sindicala pâna la urma se naste din exprimarea unuia din drepturile fundamentale ale omului, dreptul la libera asociere. Pâna la urma, asa ajung oamenii sa se asocieze si sa constituie organizatii sindicale. Si se asociaza tocmai pentru a se putea apara mai bine, pentru a-si putea promova mai bine interesele, treptat. Daca în astia 20 de ani am lucrat într-un format de organizatii care în opinia mea nu au dus acolo unde trebuia - si o sa va explic si de ce nu au dus acolo unde trebuia -, pâna la urma marea responsabilitate, marea vina este a noastra, a liderilor, care n-am reusit în tot acest amar de vreme sa începem sa evaluam corect schimbarile din societate, schimbarile din piata muncii si sa venim la rândul nostru cu alternative pentru a ne moderniza si a ne schimba modul în care functionam, existam si reprezentam oamenii. Asa cum am spus, pot sa discuti despre conducerea unei noi entitati în momentul în care ai stabilit foarte clar cum este organizata si cum functioneaza aceasta. În momentul acela ai clar si elementele care duc spre o echipa de conducere. Cel putin BNS nu merge pe teza unei conduceri monocefale, cu un singur individ care sa conduca. Noi suntem singura confederatie sindicala din România care are chiar în statutul sau foarte clar stabilite responsabilitatile presedintelui, vicepresedintelui, secretarului general, vicepresedintilor, membrilor board-ului, fiecare are raspunderi clare, fiecare candideaza pentru un mandat.

Nu fuziunea ne duce la o reactie mai buna din partea oamenilor, ci o informare corecta a lor în mobilizare eficienta a lor. Fuziunea nu face decât un singur lucru: va crea o masa mai mare de indivizi reprezentati, iar daca aceasta masa va ramâne în acelasi format de organizare prost care dainuie de 20 de ani, membrii de sindicat de acolo vor fi la fel de neinformati, la fel de putin mobilizati, la fel de putin asistati, deci nu am rezolvat nimic. Informarea si mobilizarea oamenilor sunt esentiale. Daca le dai informatii în timp real, informatii corecte, le explici oamenilor despre ce este vorba, le explici riscurile pe care le au, atunci cu siguranta vei avea în strada alaturi de tine, ca lider de sindicat, ca activist mult mai multi oameni.

Rep.: Când se va finaliza aceasta fuziune?

D.C.: Este posibil sa se finalizeze pâna în toamna acestui an si atunci Congresul BNS sa se transforme într-un congres de fuziune a miscarii sindicale între doua sau mai multe confederatii sindicale, cu toate ca pâna în prezent doar doua, Cartel Alfa si CNSLR Fratia, au raspuns invitatiei. La fel de bine s-ar putea sa nu se finalizeze procesul pâna în toamna acestui an, sa fim cu negocierile avansate si în toamna acestui an la Congresul BNS sa se faca doar o extensie de mandat pentru cei care conduc sau sa aleaga o echipa interimara care sa duca procesul de fuziune la sfârsit si fuziunea aceasta sa aiba loc în primavara sau vara anului viitor.

CITESTE ÎN CONTINUARE

Taguri:COSTIN , INTERVIU , Costin: BNS, "Cartel Alfa" si CNSLR Fratia vor fuziona posibil la toamna Imaginea articolului Costin: BNS, "Cartel Alfa" si CNSLR Fratia vor fuziona posibil la toamna

Blocul National Sindical a invitat celelalte patru confederatii sindicale sa fuzioneze, primind acceptul din partea "Cartel Alfa" si CNSLR Fratia, unirea urmând sa aiba loc posibil în toamna acestui an, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru MEDIAFAX, presedintele BNS, Dumitru Costin. citeste tot

Fratele presupusei victime a sefului FMI: Sora mea nu stia cine era Dominique Strauss-Kahn Imaginea articolului Fratele presupusei victime a sefului FMI: Sora mea nu stia cine era Dominique Strauss-Kahn

Presupusa victima a lui Dominique Strauss-Kahn nu stia ca acesta era directorul Fondului Mondial International (FMI), a declarat marti fratele ei, apeciind ca aceasta nu este instrumentul unei "masinatiuni" destinata sa-l prinda într-o capcana pe Dominique Strauss-Kahn. citeste tot

DNA verifica împrejurarile în care s-a descoperit aparatura de supraveghere autorizata de la CJ Iasi Imaginea articolului DNA verifica împrejurarile în care s-a descoperit aparatura de supraveghere autorizata de la CJ Iasi

Directia Nationala Anticoruptie precizeaza, miercuri, ca se fac verificari pentru stabilirea împrejurarilor în care au fost dezvaluite acte procedurale autorizate de judecator în dosarul privind CJ Iasi, în care se fac acte premergatoare urmaririi penale privind suspiciuni de coruptie. citeste tot

Vicepresedintii CJ Iasi Adascalitei si Chirila, chemati la DNA. Camerele video ar fi fost instalate la cererea procurorilor anticoruptie Imaginea articolului Vicepresedintii CJ Iasi Adascalitei si Chirila, chemati la DNA. Camerele video ar fi fost instalate la cererea procurorilor anticoruptie

Vicepresedintele CJ Iasi Constantin Adascalitei, membru PSD, a declarat ca a fost chemat, joi, la sediul DNA Iasi, împreuna cu celalalt vicepresedinte al institutiei, liberalul Victor Chirila, dar ca nu cunoaste motivele pentru care trebuie sa se prezinte în fata procurorilor. citeste tot

Seful RATB cere municipalitatii majorarea pretului unei calatorii. Biletele RATB nu au mai fost scumpite din februarie 2008 Imaginea articolului Seful RATB cere municipalitatii majorarea pretului unei calatorii. Biletele RATB nu au mai fost scumpite din februarie 2008

Regia Autonoma de Transport Bucuresti solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti "din doua în doua saptamâni" majorarea pretului unei calatorii, existând înca din 2010 o solicitare privind cresterea pretului la 1,80 lei/calatorie, a declarat directorul general al RATB, Adrian Crit. citeste tot

Meciul Pandurii - Otelul nu se va mai juca. Galatenii sunt campioni Imaginea articolului Meciul Pandurii - Otelul nu se va mai juca. Galatenii sunt campioni

Presedintele executiv al clubului Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pârvulescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca memoriul depus la TAS de gruparea gorjeana a fost respins, astfel ca partida cu Otelul nu se va mai disputa, ceea ce înseamna ca formatia galateana este campioana. citeste tot

Presupusa victima a lui Dominique Strauss-Kahn, identificata de presa franceza. Vezi cine e Imaginea articolului Presupusa victima a lui Dominique Strauss-Kahn, identificata de presa franceza. Vezi cine e

Presa franceza o identifica miercuri pe presupusa victima a directorului FMI Dominique Strauss-Kahn drept Nafissatou Diallo, originara din Guineea, desi nimeni nu a vazut-o, iar presa americana nu îi mentioneaza identitatea. citeste tot

Taxa de poluare este constitutionala. Ordonanta a suferit modificari care sunt în acord cu cerintele Uniunii Europene Imaginea articolului Taxa de poluare este constitutionala. Ordonanta a suferit modificari care sunt în acord cu cerintele Uniunii Europene

Curtea Constitutionala a respins miercuri cu majoritate de voturi, ca fiind neîntemeiate, criticile de neconstitutionalitate ale unor prevederi din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50/2008 privind taxa de poluare. citeste tot

Metrorex vrea sa extinda Magistrala 4. Vezi care vor fi cele doua noi statii Imaginea articolului Metrorex vrea sa extinda Magistrala 4. Vezi care vor fi cele doua noi statii

Metrorex, operatorul retelei de metrou din Bucuresti, vrea sa extinda Magistrala 4 cu doua statii, pâna în zona lacului Straulesti, unde va fi construit un nod terminal cu o parcare, un dispecerat si o autogara, investitia fiind estimata la 1,22 miliarde lei, inclusiv TVA (298,5 milioane euro). citeste tot


Pizza

No comments:

Post a Comment