. . doar eu si gandurile mele , aici :)

Am un ﯧer !

Sunday, March 20, 2011

Scurtmetraje NexT realizate de femei, cu femei si despre femei la ICR

In luna martie, NexT te invita la o proiectie de scurtmetraje realizate de femei, despre femei. Luni, 21 martie, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38) poti vedea o selectie de filme despre femei ce descopera pentru prima data armele seductiei, femei posesive, femei ce viseaza la celebritate, femei in cautarea fericirii.

Filmele din program au facut parte din competitia Festivalului NexT, in perioada 2007-2010. Durata proiectiei este de 90 de minute, iar accesul este liber, in limita locurilor disponibile (capacitatea salii este de aproximativ 150 de locuri).

Proiectia este realizata cu sprijinul Institutului Cultural Roman. Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film NexT va avea loc intre 6 si 10 aprilie, in Bucuresti, la Cinema Scala, Cinema Elvira Popescu si Mansarda Carturesti.

“Grown Up/ Femeie in toata firea”
Israel, 2008, 20’, color, regia Dana Neuberg

Shira, o tanara de 15 ani, invata o lectie importanta despre noua ei putere ca femeie. Aflata in perioada dificila dintre copilarie si adolescen?a, Shira descopera lumea sexualitatii, a geloziei si a seductiei. Cand prietenul mamei ei ajunge mai devreme la intalnire, seara scapa de sub control si multe limite sunt incalcate.

“Happiness/ Fericire”
USA, 2006, 11’, 35 mm, color, regia Sophie Barthes

Este fericirea de vanzare? Intr-o seara, dupa serviciu, Iwona intra intr-un magazin ciudat ?i cumpara o cutie cu fericire, cu care trebuie sa decida ce vrea sa faca.

“Candy Darling”
Belgia, 2008, 27’, color, regia Silvia Defrance

Peste o comunitate matriarhala mica si izolata, situata in desert, domneste Mama, o mastera maniaca si frustrata. Pentru a-si pastra puterea asupra lui Candy Darling si Daddy Cane, aceasta creeaza intentionat un infern psihologic, care ii duce pe toti protagonistii in pragul nebuniei, iar descompunerea absoluta devine inevitabila.

“Cleaning Lady’s Dreams/ Visele unei femei de serviciu”
Belgia, 2007, 15’, color, regia Banu Akseki

De dimineata pana seara, Gul da cu aspiratorul, freaca si curata. Mereu in slujba altora, viata ei se scurge fara nicio bucurie. Intamplator, insa, Gul isi intrezareste singuratatea si disperarea propriului suflet.

“The Ballad of Betty & Joe / Balada lui Betty & Joe”
Australia, 2008, 12’, color, regia Martha Ansara

In fiecare dimineata, Betty cutreiera orasul pentru a li se alatura colegilor ei cantareti ambulanti in pasajul subteran, incercand sa-si ca?tige traiul. Dar castigurile ei sunt modeste si, ca situatia sa fie si mai rea, noul paznic, Joe, incearca sa-i confiste vioara. In timp ce Betty viseaza la glorie si bani, Joe viseaza la dopuri de urechi – ceva, ceva tot o iesi.


View the original article here

No comments:

Post a Comment